Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond blijft voorlichting geven op Turks consulaat

03 maart 2015

Sinds 4 juli 2014 geeft Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (voorheen Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam) wekelijks voorlichting op het Turks consulaat in Rotterdam. Dit blijkt een positieve samenwerking.

Sinds 4 juli 2014 geeft Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (voorheen Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam) wekelijks voorlichting op het Turks consulaat in Rotterdam. Dit blijkt een positieve samenwerking. Wegens succes ondertekenden René Meuwissen en dhr. Oral, Consulaat-Generaal van de Republiek Turkije, vanochtend het memorandum waarmee de pilot overgaat naar een structurele samenwerking.

De Turks-Nederlands gemeenschap in Rotterdam krijgt op deze laagdrempelige wijze inzicht in de jeugdzorg en specifiek de werkwijze van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond. Met de grotere bekendheid in de Turks-Nederlandse gemeenschap in Rotterdam over Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond, verdwijnt de weerstand en angst die onder deze gemeenschap sterk aanwezig was. Dit bevordert de relatie tussen jeugdbeschermers en gezinnen van Turkse komaf en komt de hulpverlening ten goede.

Voorlichting
Waar: Turks Consulaat, Westblaak 2, 3012 KK Rotterdam
Wanneer: iedere vrijdag
Hoe laat: 9.00 - 12.00 uur.