Voor Jongeren

De jeugdbescherming is er voor jou. Als er zorgen over jou zijn, kun je rekenen op de hulp van de jeugdbescherming. Wat wij doen, wat je van ons kunt verwachten en wat jouw rechten zijn, leggen we hier uit.Download de jongerenfolder

De jeugdbescherming is er voor jou.

Jongerenraad

We hebben een jongerenraad. De jongerenraad bestaat uit een enthousiaste groep jongens en meiden die begeleiding van JBRR hebben (gehad). De jongerenraad is de stem van de jongeren. De jongerenraad denkt bijvoorbeeld mee over nieuw voorlichtingsmateriaal en vertelt ons hoe wij het beste contact met jongeren kunnen onderhouden. De adviezen zij geven, neemt JBRR mee in de besluiten. Daarnaast wordt de jongeren ook regelmatig gevraagd voor een interview of deelname aan een workshop waarbij zij hun ervaringen kunnen delen. De jongeren van de jongerenraad vinden het belangrijk hun mening te geven maar daarnaast hebben zij ook veel lol met elkaar en vinden zij het fijn om andere jongeren te leren kennen die ook met jeugdzorg te maken hebben (gehad).

De jongerenraad is altijd op zoek naar nieuwe leden. Heb je interesse? Dan kun je contact opnemen met Yvette Schouten, ondersteuner van de jongerenraad: 06-13 23 81 45.