Villa Pinedo verzorgde de workshop ‘hoor en zie mij’

04 juli 2024

In het kader van Dag van het Gescheiden Kind op 26 mei nodigde de kennisgroep ‘complexe scheidingen’ van JBRR Stichting Villa Pinedo uit. Stichting Villa Pinedo is er voor alle kinderen en jongeren van wie de ouders uit elkaar gaan of zijn. Jaarlijks horen 86.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Een stadion vol!

Bij Villa Pinedo zijn daarom kinderen met gescheiden ouders aan het woord. Dat is wat Villa Pinedo zo bijzonder maakt. Kinderen met gescheiden ouders zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. Benieuwd wat ze ons hebben gebracht? Lees meer…
Zij zetten zich in om kinderen en jongeren die in eenzelfde situatie zitten, te helpen. Wie weet er nou beter hoe het is om te leven met gescheiden ouders dan zij zelf?

Floor Lantink verzorgde samen met twee jongeren van deze stichting de workshop 'hoor en zie mij' voor onze collega’s van JBRR.

Een van de jongere las de open brief voor 'aan alle gescheiden ouders met wie wij het contact (even) zijn verloren'. De voorbeelden uit deze open brief zijn voor jeugdbeschermers, gedragswetenschappers en juristen in hun werk de dagelijkse realiteit. Zij houden zich onder andere bezig met contact- en omgangsvraagstukken. De workshop van Villa Pinedo heeft hen doen stilstaan bij de belevingswereld van kinderen en jongeren die dit eerder meemaakten en nu kunnen reflecteren op de impact hiervan. Ook hoe hen dit heeft gevormd tot de (jong)volwassenen die zij vandaag de dag zijn. Onze collega’s gingen weg met praktische tips en tools die hen helpen bij het ondersteunen van kinderen met gescheiden ouders.