Aanscherping maatregelen coronavirus

01 oktober 2020

De maatregelen die Nederland neemt om het coronavirus te bestrijden zijn aangescherpt. De veiligheid van kinderen is belangrijk. Het werk van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond gaat dan ook altijd door. Wij blijven – ook in deze periode – met al onze gezinnen in contact.

De maatregelen die Nederland neemt om het coronavirus te bestrijden zijn aangescherpt. De veiligheid van kinderen is belangrijk. Het werk van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond gaat dan ook altijd door. Wij blijven - ook in deze periode - met al onze gezinnen in contact.

De gezondheid van onze cliënten en die van onze medewerkers staat voorop. Samen zijn we er verantwoordelijk voor dat het coronavirus zich niet verder verspreidt. Dat betekent op dit moment het volgende:

  • Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM en het NJI.
  • Heeft u gezondheidsklachten of is iemand van het gezin positief getest op corona? Geef dat dan voor de afspraak aan ons door. Wanneer het noodzakelijk is voor de veiligheid van uw kind komen wij toch bij u langs. Ons werk gaat door en wij zijn er voor u.
  • We schudden geen handen en we houden 1,5 meter afstand.
  • In de spreekkamers zitten we met zo min mogelijk mensen. Vraag vooraf of u iemand wel of niet mee kunt nemen naar de afspraak.
  • Zo nodig gebruikt de jeugdbeschermer een mondneusmasker, pak of bril.
  • We vragen bezoekers aan onze locatie om een mondneusmasker te dragen. Wanneer u bij ons op locatie komt, zullen onze medewerkers altijd een mondneusmasker dragen.

Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut kunt u meer informatie vinden over de gevolgen van de coronacrisis voor gezinnen.

Ketenpartners
Voor onze ketenpartners hebben we de Factsheet - Zicht op veiligheid opgesteld met hierin aanvullende informatie over alle maatregelen die onze samenwerking wellicht raken.

Wilt u een besmetting of quarantaine maatregelen melden?
Doet u dat dan via corona@jbrr.nl.

JBRR volgt alle ontwikkelingen op de voet en zal haar maatregelen bijstellen waar nodig.
We wensen iedereen alle goeds in deze ingewikkelde tijd.

coronavirus