JBRR stuurt bij

27 december 2021

Begin deze maand stuurden de Gecertificeerde Instellingen voor jeugdbescherming en jeugdreclassering samen met Jeugdzorg Nederland begin deze maand een brandbrief naar demissionair minister Sander Dekker.

‘De situatie in de jeugdbescherming is onhoudbaar, kom in actie! (..) Het belangrijkste te bereiken doel, op zeer korte termijn, is substantiële reductie van de werklast voor onze uitvoerende jeugdbeschermers. Deze reductie op de korte termijn is een noodzakelijke voorwaarde om het verdere vertrek van personeel tegen te gaan, verzuim onder medewerkers terug te dringen en instroom van personeel te bevorderen.’

Hoe is de situatie in onze regio?
Bij Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond is er geen sprake van een crisis. Wel zien ook wij het landelijke probleem van de krappe arbeidsmarkt op onze werkvloer terug. Dit betekent dat wij gezinnen waarvan de jeugdbeschermer uit dienst gaat, niet altijd direct kunnen koppelen aan een nieuwe vaste jeugdbeschermer. Deze gezinnen worden vanaf nu overgenomen door een team jeugdbeschermers dat niet alleen het zicht op veiligheid houdt, maar ook oppakt wat noodzakelijk is. Zo worden ook in deze situaties de doelen uit het vastgestelde gezinsplan opgepakt.

Crisissituaties
Laat duidelijk zijn dat onze inzet in crisis onveranderd blijft. Als er acuut hulp nodig is, staat ons crisisinterventieteam 24 uur per dag klaar.

Vragen?
Heeft u een vraag over bovenstaande? Neem dan contact op met uw eigen contactpersoon of via ons algemene nummer 010-233 00 00. We helpen u graag verder.