“Kijkje in de Keuken bij JBRR” weer een groot succes!

23 mei 2024

Op donderdag 23 mei organiseerden wij weer een “Kijkje in de Keuken bij JBRR”; een groot succes! De bijeenkomst trok zeker 40 deelnemers uit diverse richtingen, waaronder wijkteams, het ministerie van Justitie en Veiligheid, Team Toekomst, de rechtbank, zorgaanbieders en gemeenten. De aanwezigen waren erg enthousiast en waardeerden de grote hoeveelheid informatie die werd gedeeld.

Het programma begon met een warm welkom door bestuurder Inge Vermeulen, gevolgd door een rondleiding door de organisatie. Hierbij kregen de deelnemers een kijkje bij de afdeling crisisinterventie en gingen ze in gesprek met de jeugdbeschermers. De gesprekken over casuïstiek werden als bijzonder interessant ervaren. Tot slot deelden leden van de cliëntenraad hun verhaal, dit sprak de deelnemers ook aan.
Het is mooi om te zien dat ervaringsdeskundigheid ingezet wordt, dat zet mij direct aan het denken hoe we dat binnen onze organisatie in kunnen zetten” aldus een van de deelnemers.
Heel leuk en fijn om ons verhaal te kunnen delen; een mooie kans om mensen mee te nemen in ons verhaal en weer wat dichter bij elkaar te komen!” aldus een lid van de cliëntenraad.

De organisatie en deelnemers hebben veel van elkaar geleerd. Het 'Kijkje in de Keuken' zorgt voor verbinding in de keten, waardoor we elkaar beter kunnen vinden en weten wat we van elkaar kunnen verwachten.
“Een zeer waardevolle bijeenkomst waar ik veel informatie heb gehaald, maar ook heb mogen delen. Vooral de uitwisseling met jeugdbeschermers, de cliëntenraad en elkaar als keten is heel belangrijk! Goed dat dit gebeurt, uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel; dat is de wereld van de kinderen en stukje beter maken!” aldus een van de deelnemers.

Na een jaar kunnen we wel zeggen dat het open zetten van onze deuren een groot succes is. Het volgende kijkje in de keuken staat gepland op dinsdag 15 oktober. Ben je een ketenpartner en wil je ook eens een deelnemen? Dat kan meld je dan aan via Aanmeldformulier 'Kijkje in de keuken bij JBRR' (google.com)

We kijken uit naar weer een mooie opkomst en een minstens zo'n inspirerende dag.