Kijkje in de keuken: heel waardevol

13 februari 2024

Dinsdag 13 februari kreeg een groep van 35 deelnemers weer een 'Kijkje in onze keuken'. De deelnemers liepen uiteen van politieagenten, beleidsadviseurs, zorgbemiddelaars tot ambulante zorgverleners.

Na een warm welkom nam onze bestuurder Inge Vermeulen hen mee door onze organisatie. Daarna maakten de deelnemers in twee groepen kennis met onze jeugdbeschermers. Zij vertelden over hun mooie maar ook pittige vak, wat ze doen, waarom ze dat doen en tegen welke dilemma's zij aanlopen.
Benieuwd naar de dilemma's waar jeugdbeschermers mee te maken krijgen kijk dan ook eens op watzoujijdoen.nl

Daarna mochten de deelnemers zich aan de hand van twee casussen zelf verplaatsen in de rol van jeugdbeschermer. Dat bleek soms best complex en ingewikkeld. Mooi om te zien dat deelnemers na zo'n ochtend anders naar bepaalde dingen gaan kijken. Een van de deelnemers:
"Dankzij de achtergrondinformatie die ik vandaag heb gekregen, snap ik
beter hoe sommige zaken verlopen. Dat helpt mij ook weer in de uitvoering van
mijn eigen vak."

Tot slot stond er voor iedereen een heerlijke lunch en sloot ervaringsdeskundige en cliëntenraad lid Priscilla af met haar eigen verhaal. Ze wist iedereen stil te krijgen.

Wil je ook eens in onze keuken komen kijken? De volgende staat gepland op donderdag 23 mei. Inschrijven kan via dit formulier.