Moshanti van de jongerenraad: wees open en eerlijk.

17 augustus 2023

JBRR is enorm trots op de jongerenraad die bestaat uit bevlogen jongeren die met ons te maken hebben, of hebben gehad. De jongeren denken met JBRR mee in allerlei zaken. Een van de leden van de jongerenraad is Moshanti. Zij stelt zich graag voor:

"Mijn naam is Moshanti en ik ben 17 jaar. Ik heb net mijn VMBO gehaald en in september start ik met de opleiding Junior Business Assistent. Ongeveer twee jaar geleden vroeg mijn jeugdbeschermer of de jongerenraad iets voor mij zou zijn. Ik vertelde hem namelijk dat ik graag aan debatten deelneem en daar ook best goed in ben. Sindsdien ben ik lid van de jongerenraad. Ik geef graag mijn mening geven over de jeugdbescherming, over dingen waar ik tegenaan loop of wat er juist goed gaat. Ik was zelf lange tijd best ontevreden over mijn begeleiding. Ik vond het moeilijk contact te leggen met mijn jeugdbeschermer en kreeg vaak laat reactie als ik iets dringends wilde bespreken. Ik heb nu geleerd om open en eerlijk te zijn en dit heeft mij geholpen in een fijne samenwerking. Mijn jeugdbeschermer luistert goed naar mij en helpt mij goed. Ik zou andere jongeren ook graag meegeven om open en eerlijk te zijn. Op die manier kan de jeugdbeschermer je zo goed mogelijk helpen. Ik vind het leuk om lid te zijn van de jongerenraad. Het is heel mooi dat iedereen zo verschillend is maar tegelijkertijd samenwerkt aan één doel. De sfeer is open en gezellig. In het begin vond ik het best lastig om dingen te begrijpen maar dat gaat steeds beter. Ik word hierbij goed door de anderen geholpen. Ik hoop met mijn deelname aan de jongerenraad te bereiken dat JBRR goed naar jongeren luistert."

Benieuwd of de jongerenraad ook iets voor jou is? Neem dan contact op met onze cliëntenraad.