Trots op het tweede ‘Kijkje in de keuken bij JBRR’

22 juni 2023

Na het eerste kijkje in de keuken kregen we al snel meer aanmeldingen voor daaropvolgende edities. Op dinsdag 20 juni ontvingen we circa 30 professionals uit de keten, veelal medewerkers uit de lokale teams. Het doel van deze ochtend is om elkaar te leren kennen en elkaars context beter te begrijpen waardoor je makkelijker samen kan werken.

Jeugdbeschermer en trainer Dewi van Overdijk en trainer Liona Meijer verzorgden vandaag de bijeenkomst. Na hun warme ontvangst was het tijd om iedereen aan elkaar voor te stellen. Bestuurder Inge Vermeulen en relatiemanager Annelieke van der Heijden verzorgden samen de algemene presentatie.

Voor het onderdeel daarna splitste de groep zich op. In twee verschillende ruimten gingen de bezoekers in gesprek met jeugdbeschermers. In deze gesprekken ontstonden pittige, maar goede discussies over samenwerken, casusregie, teamtafels, van het kastje naar de muur gestuurd worden, wederzijdse verwachtingen en roeien met de riemen die we hebben.

Tot slot kwamen de groepen weer samen om met elkaar in gesprek te gaan met een ouder van der cliëntenraad van JBRR. Hierin werd stil gestaan bij bejegening, overdrachten van de lokale teams naar GI’s en andersom. Een ouder beschreef haar eigen situatie en nam het gezelschap mee in haar eigen positieve en negatieve emoties en struggles in haar traject binnen de jeugdbeschermingsketen.

Deze intensieve en waardevolle ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch. Tijdens de lunch werd de ochtend geëvalueerd.

“Het is mij duidelijk geworden dat het belangrijk is om verwachtingen rondom de samenwerking helder te stellen en te weten welke afspraken er bij elkaars organisatie liggen. En dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid pakt maar we elkaar tegelijkertijd goed weten te vinden in de samenwerking”, aldus een van de deelnemers.

Met trots kijkt JBRR terug op een geslaagde ochtend, waarin veel kennis en informatie is gedeeld. Samen maken we het verschil!

Ook benieuwd naar hoe onze jeugdbeschermers iedere dag het verschil proberen te maken in het leven van kwetsbare kinderen en jongeren? Op donderdag 12 oktober 2023 is er weer een ‘Kijkje in de keuken bij JBRR’ voor onze samenwerkingspartners. Aanmelden? Stuur een berichtje naar kenniseninnovatie@jbrr.nl