Veilig informatie uitwisselen

24 juni 2020

JBRR gaat vertrouwelijk om met gevoelige informatie van en over de gezinnen die aan ons zijn toevertrouwd. Daarom willen we persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere gevoelige informatie graag veilig communiceren. Dat is nodig omdat de huidige kanalen – zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post – kwetsbaar zijn. Daarom werken we vanaf 1 juli 2020 met ZIVVER, een oplossing voor veilige e-mail en bestandsuitwisseling.

JBRR gaat vertrouwelijk om met gevoelige informatie van en over de gezinnen die aan ons zijn toevertrouwd. Daarom willen we persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere gevoelige informatie graag veilig communiceren. Dat is nodig omdat de huidige kanalen - zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post - kwetsbaar zijn. Daarom werken we vanaf 1 juli 2020 met ZIVVER, een oplossing voor veilige e-mail en bestandsuitwisseling.

Het programma ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals persoonsgegevens, dossiers of andere informatie die we gegarandeerd veilig willen versturen. Dit betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt ZIVVER met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Door op deze wijze te werken,  kunt u erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met de privacy van onze cliënten en relaties omgaan.

Wat betekent dit voor u?
Een beveiligd bericht met vertrouwelijke informatie ontvangt u gewoon per e-mail. In deze e-mail vindt u een link naar een beveiligde omgeving. Hier moet u een SMS-code of een toegangscode invoeren om het bericht te lezen. Op onze website kunt u zien hoe u een veilig bericht ontvangt en leest. Is het bericht beveiligd met een toegangscode? Dan ontvangt u deze apart van de afzender (bijvoorbeeld telefonisch, persoonlijk of via een brief).

ZIVVER: wat is dat precies?
Bekijk hier een korte animatie.

Veilig
Door op deze manier te werken garanderen wij dat we gevoelige informatie met de modernste beveiliging versturen. En dat primair niemand anders dan de geadresseerde de inhoud van de e-mail kan lezen.

Vragen?
Heeft u een vraag over onze manier van communiceren? Of heeft u problemen met het openen van berichten in ZIVVER? Neem dan contact op met uw jeugdbeschermer. Hij of zij helpt u graag verder.