Verrassing! Uitzwaaien voogdijpupil

17 augustus 2020

Op een warme dag in de zomer van 2005 werd de toen 2 jarige peuter Hosnia* onder toezicht gesteld bij – destijds – Bureau Jeugdzorg. De kleine Hosnia groeide op binnen allerlei residentiële instellingen. Een gezinsleven heeft ze nooit gekend.

Op een warme dag in de zomer van 2005 werd de toen 2 jarige peuter Hosnia* onder toezicht gesteld bij - destijds - Bureau Jeugdzorg. De kleine Hosnia groeide op binnen allerlei residentiële instellingen. Een gezinsleven heeft ze nooit gekend.

De jaren verstreken en met maar weinig familie om haar heen werd ze een rebelse puber. In Hosnia’s leven zat er veel tegen. Toch bloeide ze, met steun van JBRR, op. Met een enorm doorzettingsvermogen lukte het haar niet een, maar twee studies af te ronden. Er pronkten maar liefst twee tienen op haar eindlijst. Volgend jaar wil ze starten met een nieuwe studie: Social Work.

Vandaag is Hosnia jarig! Ze is 18 jaar geworden. Dat betekent naast groot feest, ook het einde van haar voogdij. Haar jeugdbeschermer Nina wilde dit afscheid niet zomaar voorbij laten gaan en regelde als verrassing een uitzwaaimoment én eerste rijles. Na een persoonlijke toespraak, startte Hosnia onder het oog van een groot aantal JBRR collega’s - die direct of indirect hebben bijgedragen aan haar ontwikkeling - de lesauto. Er klonk een luid applaus toen zij door een symbolisch lint reed, vastgehouden door Nina en onze bestuurder Arina Kruithof.

Hosnia leek overdonderd door de verassing en was zichtbaar geraakt. Het afscheid ontroerde ook alle aanwezigen. “Wat een mooie manier van afscheid nemen, hier doe je het voor!” We wensen Hosnia ook vanaf deze plek alle geluk voor de toekomst!

* gefingeerde naam i.v.m. privacy overwegingen