Bij JBRR

29 februari 2024

De afgelopen periode zijn er weer verschillende ontwikkelingen geweest bij JBRR.  Zo zijn de nieuwe werkplekken in gebruik genomen, bezochten 35 personen uit de keten ons ‘Kijkje in de keuken’ en organiseerde ons FUN-team verschillende activiteiten om het werkplezier te vergroten.

Nieuwe werkplekken
Zoals we in ons laatste nieuwsbrief vermeldden, stond eind december onze interne verhuizing gepland. Onze derde etage hebben we hierdoor af kunnen stoten. Een groot aantal collega’s is in het nieuwe jaar van start gegaan op een nieuwe werkplek of op hun oude werkplek maar dan wel in een open werktuin. Voor velen was het best even wennen. Maar na twee maanden hebben de meesten hun draai wel gevonden. De open werktuinen zorgen voor korte lijnen, waardoor er sneller wordt geschakeld. Daarnaast hebben we een grotere kantine/ontmoetingsruimte kunnen creëren. Het is leuk om te zien dat medewerkers de ruimte ook echt gebruiken. Ze lunchen met elkaar, hebben er hun werkoverleg en elke eerste donderdag van de maand is er een borrel; de domibo. De organisatie hiervan ligt iedere keer bij een ander team. Zo komt de verbinding tussen medewerkers van verschillende afdelingen steeds meer tot stand.

Waardevol kijkje in de Keuken
In februari organiseerden wij weer het eerste ‘Kijkje in de keuken’ van dit jaar. Hier hebben we niet eens actief voor geworven, er stonden nog heel veel geïnteresseerden op de wachtlijst. Door onze interne verhuizing hebben we nu een grotere ontmoetingsruimte, waardoor we dit keer ruim 35 personen konden ontvangen. Wil je weten hoe zij het vonden?  Kijkje in de keuken: heel waardevol - Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

FUN-team activiteiten
Om het werkplezier van onze medewerkers te verhogen organiseert ons FUN-team regelmatig leuke activiteiten:

  • aan het einde van het jaar kwamen collega’s samen voor een gezellige kerstborrel bij Jules Boules&Bites. Bestuurder Inge Vermeulen blikte terug op afgelopen jaar en keek vooruit naar 2024. Na afloop kregen de medewerkers hun kerstgeschenk mee naar huis.
  • In januari organiseerde onze OR een nieuwsjaarmoment met een frietkraam voor de deur. Er bleek voldoende animo voor een lekkere warme snack, op een koude druilerige dag.
  • Met Valentijnsdag ontving iedere medewerker een klein en lekker geschenk door de brievenbus.
  • Twee dagen waren er weer stoelmasseurs op kantoor, om aan de vitaliteit te werken van onze medewerkers.
  • Vandaag vierden we alvast complimentendag (officieel 1 maart). In de ontmoetingsruimte/kantine stond een koffiekar voor een lekker kopje koffie of thee. Tegelijkertijd was het mogelijk om een van de complimenten kaartjes te schrijven om een of meer van de collega’s te verrassen.