Organisatie

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond is de gecertificeerde instelling voor jeugdbescherming en jeugdreclassering in de regio Rotterdam Rijnmond. Wij voeren maatregelen voor jeugdbescherming en jeugdreclassering uit, op verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming, de Rechtbank of het Openbaar Ministerie. We bieden acuut hulp bij crisis. We ondersteunen melders die kindermishandeling vermoeden. Zo nodig voeren we onderzoek uit. Jaarlijks hebben ruim 6000 kinderen in de regio Rotterdam Rijnmond contact met onze organisatie. Onze jeugdbeschermers zijn volgens de Mandaatregeling bevoegd om jeugdbeschermingsmaatregelen uit te voeren.

Ons werkgebied

Het werkgebied van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond bestaat uit de gemeente Rotterdam, Hoek van Holland, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Voorne-Putten: Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Westvoorne en Goeree Overflakkee.

De jeugdbeschermingsteams voeren jeugdbescherming-, jeugdreclassering- én drangmaatregelen uit. We werken gebiedsgericht. Zo werken wij dichtbij de gezinnen en sluiten wij goed aan bij de lokale wijkteams van de gemeenten. We kennen de gebieden waar we werken en de organisaties die daar actief zijn.

werkgebied-jbrr

Jeugdbescherming doen we niet alleen.

Alleen door een goede samenwerking en afstemming met de buurt- en wijkteams, specialistische zorg organisaties, politie en justitiepartners kunnen we de bedreigde veiligheid en ontwikkeling van de kinderen die aan ons zijn toevertrouwd een halt toeroepen.

ANBI-status
Wij hebben de ANBI-status. Dit zijn we voor de belastingdienst. Dit houdt in dat we ons voor minstens 90% inzetten voor het algemeen nut. Hierdoor kunnen we gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken, giften en de energiebelasting. We hebben deze status aangevraagd omdat mensen en andere organisaties ons op deze manier ook financieel kunnen steunen.

Lees hier meer over de doelen van onze organisatie en de financiële informatie.

KvK-nummer: 24332597
RSIN: 811215878


 

 

 

 

 

 

 

Feedback