Melden kindermishandeling

Heeft u het vermoeden dat kinderen niet veilig zijn maar u weet het niet zeker? Veilig Thuis is er voor advies en hulp rond huiselijk geweld en kindermishandeling. Bel naar Veilig Thuis via het gratis telefoonnummer 0800 2000.

Wat doet Veilig Thuis?

Bij Veilig Thuis kunnen mensen terecht die hulp zoeken of zich zorgen maken over anderen. Vaak gaat het om problemen die al lang bestaan en die niet zonder hulp van anderen zijn op te lossen. Maar het kan ook gaan om vermoedens: u denkt dat mensen of kinderen niet veilig zijn maar u weet het niet zeker. Veilig Thuis werkt samen met de mensen om wie het gaat en oefent druk uit als het nodig is. Het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf. Veilig Thuis helpt als volgt.

  • Advies over wat jij zelf kunt doen als er (misschien) sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling
  • Iedereen kan een melding doen bij Veilig Thuis over huiselijk geweld of kindermishandeling of een vermoeden daarvan
  • Veilig Thuis onderzoekt wat er aan de hand is
  • Veilig Thuis doorbreekt onveilige situaties en zet mensen in beweging
  • Veilig Thuis organiseert de juiste hulp

Waar vind ik Veilig Thuis?

Overal in Nederland zijn Veilig Thuis organisaties. Veilig Thuis is te bereiken via het landelijke telefoonnummer 0800 2000 (gratis). Na het inspreken van gemeente/woonplaats word je direct doorverbonden met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. Veilig Thuis is altijd bereikbaar (7 dagen per week, 24 uur per dag). Je kunt ook op de website kijken: www.vooreenveiligthuis.nl

Feedback