Hoe werkt het

Stap 1: Kennismaken

Binnen vijf dagen na de uitspraak van de kinderrechter neemt onze jeugdbeschermer contact op met jou en je ouders of opvoeders om kennis te maken. De jeugdbeschermer vertelt wat de maatregel inhoudt, bespreekt hoe jullie het beste kunnen samenwerken en beantwoordt vragen Je kunt vooraf een aantal vragen voor jezelf opschrijven en meenemen naar het gesprek.

 

Stap 2: Wat gaat goed en wat kan beter

Om er samen met jou en je ouders/opvoeders voor te zorgen dat jouw opvoedingssituatie verbetert, is het nodig dat onze jeugdbeschermer bespreekt hoe het bij jullie thuis gaat. Wat vinden jullie op dit moment goed gaan? En wat gaat er minder goed? Jouw mening is heel belangrijk. Onze jeugdbeschermer wil jou beter leren kennen en maakt daarbij ook gebruik van informatie van mogelijke eerdere hulpverleners, maar bijvoorbeeld ook van jouw familie of school. Dit wordt altijd met jou besproken.

 

Stap 3: Doelen opstellen en hulp inzetten

Vervolgens ga jij samen met je ouders/opvoeders en onze jeugdbeschermer kijken naar wat belangrijk is voor jou. Samen maken jullie doelen om de aankomende periode aan te werken. Zo zorgen we met elkaar dat de situatie verbetert en wordt duidelijk welke hulp nodig is. Jouw bijdrage is hierbij heel belangrijk, het gaat tenslotte over jou! Daarom vraagt een jeugdbeschermer voor het gesprek naar jouw wensen. Dit nemen wij mee in het plan.