Allereerst willen we graag naar jou luisteren. Je kunt je verhaal bij ons kwijt en je mag alles vertellen, over school, thuis of wat je in je vrije tijd doet. Onze jeugdbeschermer kijkt daarna wat er nodig is. Hij of zij wil de situatie voor jou thuis, in een pleeggezin of groep, verbeteren. De jeugdbeschermer schrijft daar het liefst samen met jou een plan voor en overlegt ook met je ouders en/of opvoeders. Jouw mening is daarbij heel belangrijk, maar ook je medewerking. Samen kunnen we er zo voor zorgen dat er iets verandert in jouw situatie.
Het is onze taak om te zorgen dat jij een zo veilig mogelijke en onbezorgde jeugd kan doormaken.
Wij gaan hierover met jou in gesprek, luisteren naar wat jij belangrijk vindt en hebben gesprekken met de belangrijke mensen om jou heen zoals je ouders/opvoeders, andere familieleden en docenten.
Wij zetten de hulp in om jou te helpen met de problemen die jij ervaart, bijvoorbeeld om je te helpen het contact met je ouders te verbeteren.
Jeugdbeschermingsmaatregelen
De rechtbank kan besluiten dat er een maatregel moet komen, omdat er zorgen zijn bij jou thuis. Wij krijgen de opdracht om deze jeugdbeschermingsmaatregel uit te voeren. De maatregelen zijn;
- De ondertoezichtstelling (OTS) of de voorlopige ondertoezichtstelling (VOTS)
- De voogdijmaatregel
- Jeugdreclassering