ONZE WERKWIJZE

Een kind opvoeden kan lastig zijn. Uw zoon of dochter heeft problemen en u weet nog niet hoe u deze kunt oplossen. U kunt ook zelf problemen hebben, waardoor het u alleen niet lukt de situatie te veranderen. Soms is een luisterend oor al genoeg. Als u hulp nodig hebt kunt u contact opnemen met de jeugdbescherming.

 

Wat kunnen wij voor u doen?

Een jeugdbeschermer kijkt samen met u welke hulp het beste past bij uw situatie. Wij gaan met u in gesprek, luisteren naar wat u belangrijk vindt
 en praten als dat nodig is ook met anderen, zoals docenten en andere gezinsleden. Wij zetten hulp in om u te helpen met de problemen die u ervaart, bijvoorbeeld om het contact met uw kind te verbeteren. De mening van uw kind is daarbij ook belangrijk. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er iets verandert in de situatie.

 

Melden kindermishandeling

Heeft u het vermoeden dat een kind niet veilig is? Bel naar Veilig Thuis via het gratis telefoonnummer 0800 2000. Veilig Thuis geeft advies en hulp rond huiselijk geweld en kindermishandeling.

 

De route in de jeugdhulp kan best ingewikkeld zijn. De website www.clientroutesjeugdhulp.nl helpt deze route te verduidelijken.